Norge til historisk semifinale i G19-EM

Les hele artikkelen

– Jeg er veldig stolt av alle. Disse gutta fortjente mye, for før EM kalte folk dem for B-laget og C-laget. Og sa at det blir gruppespill og så tur hjem. Nå tror jeg alle kan kalle dem for A-laget, siden de er det beste G19-laget noensinne, sier trener Luis Pimenta til NRK.
Flere av de antatt beste spillerne på G19-nivå, som Andreas Schjelderup, Antonio Nusa og kaptein Isak Hansen-Aarøen er ikke med i mesterskapet. Det er fordi mesterskapet ikke er lagt til en offisiell periode for landslagsspill, som gjør at flere klubber har sagt nei til at deres spillere får skal få spille i mesterskapet.
Norge var nesten klar for semifinalen i G19-EM allerede i forrige kamp mot Island, men en sen islandsk utligning gjorde at Norge trengte ett poeng mot Spania mandag kveld for å være sikret avansement.
Spania var allerede videre fra gruppen og gjorde en rekke endringer fra tidligere i gruppespillet til mandagens kamp.
For Spania ville samtidig poeng sørge for at de vant gruppa og det ble dermed en kamp hvor 0-0 var et godt resultat for begge lag.
Begge lagene hadde sjanser til å score, og i siste delen av kampen var Spania det klart førende laget. Norges keeper Magnus Rugland Ree måtte i aksjon flere ganger, men han gjorde ingen feil og kampen endte 0-0.
Ã…rets mesterskap er sjette gang siden omleggingen til G19-mesterskap i 2002 at Norge tar seg videre fra gruppespillet. Norge har tidligere en bronsemedalje fra G18-EM i 1992.
I semifinalen møter Norge vinneren av den andre gruppen, Portugal, mens Spania møter Italia. I den andre kampen i gruppa endte det også 0-0, mellom Hellas og Island.
Semifinalene spilles torsdag.
– Nå er det én og én kamp av gangen. Da kan alt skje. Vi skal krige og gi alt vi kan. Så er mye mulig, sier Norges Benjamin Thoresen Faraas til NRK.