Nok en Granerud-triumf i Kulm

Les hele artikkelen

Halvor Egner Granerud slo til igjen! Nordmannen føler seg som hjemme i østerrikske Kulm. Søndag fulgte han opp lørdagens knusende skiflygingseier.
– Han er utrolig. Han er så rå!, roper NRKs kommentator Christian Nilssen i det Granerud lander på 235 meter.
– Hvem skal stoppe han mannen der?, spør ekspertkommentator Johan Remen Evensen.
Dette er hans tjuende verdenscupseier og tiende pallplass på rad, Med 35 pallplasser totalt går han forbi rekorden han har delt med Anders Bardal.
Slovenske Timi Zajc lå på tredjeplass etter første omgang og slo til i andre omgang med et hopp på 230.5 meter og 451.4 poeng. Det holdt til å gå forbi hjemmefavoritt Stefan Kraft som hoppet 229 meter med fem poeng.
Men ingen kunne gjøre noe med det norske hopp-esset, som endte på 455.5 poeng.
Seieren ble feiret med lasso-dans og en aldri så liten «moon-walk» til ære for søsteren som har bursdag.
Det var også en solid norsk laginnsats med fire norske blant topp-11.
– Det var en veldig positiv dag. Nå er vi plutselig sterke som et lag igjen. Så dette lover bra, sa den norske landslagstreneren Alexander Stöckl.
Marius Lindvik klinket til med et langt hopp og et godt nedslag, og hadde lenge ledelsen i Kulm. Daniel André Tande fulgte opp og seilte ned til 220.5 meter. Og så fløy Johann André Forfang ned til 224 meter. På et tidspunkt var det tredobbelt norsk før østerrikerne tok tilbake teten på hjemmebane.
Forfang ble nest beste norske som nummer åtte. Lindvik ble nummer 10 og Tande endte på 11.-plass. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer 22 og Robert Johansson endte til slutt på 23.-plass.