NFF vurderer VAR-oppgraderinger

Les hele artikkelen

Prosjektleder for VAR, Knut Kristvang, kan røpe at de ser på mulighetene for å implisere mållinjeteknologi og få inn flere kameravinkler i Eliteserien.
– Vi har hatt et par situasjoner som har gått på spesielt dette med ball over linjen eller ikke. Med innføringen av VAR var det sikkert en forventning hos flere at det kunne fange opp mer detaljert om ballene er inne eller ikke, sier Kristvang til NTB.
– De situasjonene vi har hatt, har vist at vi kan fange opp noe der, men ikke alt. Da ble det spørsmål om mållinje-teknologi, som vi skal se på videre. Det har vi bestemt, at vi skal se nærmere på det som en del av produksjonen, men også direkte på det med mållinjeavgjørelser, fortsetter han.
VAR-sjefen kan imidlertid ikke love at det blir en realitet. Han betegner produktet som en «ressurskrevende» teknologi.
VAR-versjonen som blir brukt i Eliteserien, er en «billig»-versjon av den man har i de store ligaene og mesterskapene. I Eliteserien brukes det ved hjelp av fem til 13 kameravinkler.
Til sammenligning ble det brukt 42 forskjellige kameravinkler på hvert stadion under fotball-VM i Qatar. Det samme gjelder for Premier League, La Liga, Serie A og de andre toppligaene og -turneringene i Europa. (NTB)