Newcastle ute av Champions League etter ellevilt drama

Les hele artikkelen

Milan slo Newcastle 2-1 pÃ¥ St. James’ Park og Newcastle er med det ute av Champions League etter Ã¥ ha havnet sist i gruppen, mens Paris Saint-Germain og Borussia Dortmund er klare for sluttspillet.
For selv med seier onsdag er også Milan ute av Mesterligaen og må spille i Europaligaen på nyåret. Paris Saint-Germain spilte nemlig 1-1 mot gruppevinner Borussia Dortmund på Signal Iduna Park og tok derfor det nødvendige poenget for å sikre videre avansement.
Gruppe F fikk tidlig kallenavnet «dødens gruppe», og det med god grunn. Spenningen levde nemlig til siste slutt.
Borussia Dortmund var allerede sikret videre avansement, men ikke sikret gruppeseier før kveldens to kamper i den sjette og siste runden. Mens PSG, Newcastle og Milan, alle kunne slå følge med Dortmund videre til åttendedelsfinalene, avhengig av resultatene onsdag kveld.
PSG hadde best utgangspunkt da de lÃ¥ som gruppetoer med syv poeng før onsdag og visste de var videre med seier mot Dortmund. Newcastle og Milan – begge med fem poeng før kveldens kamper – var avhengig av Ã¥ vinne selv, samtidig som PSG ikke vant.
Newcastle tok ledelsen med en kanon i krysse av Joelinton, men to Milan-scoringer i en heseblesende andreomgang sørget for 2-1 seier til italienerne.
I Tyskland sendte Karim Adeyemi Dortmund i ledelsen etter 51 minutter, men stortalentet Warren Zaïre-Emery utliknet kun fem minutter senere. Kampen endte 1-1 og begge lagene kunne juble for avansement, med Dortmund som gruppevinner.