Mourinho og Ancelotti i nytt Uefa-råd – vil endre handsregelen

Les hele artikkelen

Uefas nye fotballråd med kjente trenere og tidligere spillere har oppfordret til mer klarhet i handsregelen før kommende sesong.
Det ferske «styret» har holdt sitt første møte i sveitsiske Nyon, hovedkvarteret til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).
Gruppen inkluderer trenere som Carlo Ancelotti (Real Madrid) og José Mourinho (Roma) i tillegg til tidligere stjerner som Paolo Maldini og Luis Figo. Gruppen har blitt anerkjent av Uefas hovedstyre til å komme med uavhengige meninger om fotballrelaterte emner.
Denne uken har handsregelen vært oppe til diskusjon, spesielt aspektet som sier at ikke hver berøring av armen eller hånden er en forseelse.
«Styret anbefaler at Uefa bør presisere at ingen hands skal dømmes hvis ballen først har gått via egen kropp, og spesielt når ballen ikke går mot mål», heter det i anbefalingen.
«Samtidig anbefaler styret at hands ikke automatisk skal føre til gult kort etter skudd mot mål, slik det er i gjeldende retningslinjer», står det.
Det ble også foreslått at Uefa bør kontakte Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) for å endre regelen om utvisning i forbindelse med hands. Forslaget dreier seg om at en spiller skal bli utvist for å nekte en scoringsmulighet kun hvis det er «bevisst og med vilje». Ellers bør det kun gis gult kort. (NTB)