Klæbo får unntak: – Det er ingen tvil

Les hele artikkelen

Norges skipresident Tove Moe Dyrhaug sier til NRK at Johannes Høsflot Klæbo får gå verdenscupen til vinteren hvis han kvalifiserer seg.
Det ble kjent etter tirsdagens styremøte etter initiativ fra langrennsdelen i Skiforbundet.
– Langrennsledelsen vil sette seg ned med han og finne ut de behovene. Hvis han kvalifiserer seg, går han verdenscup til vinteren, sier skipresidenten til NRK.
– Det er ingen tvil om at han blir tatt ut til verdenscup når han er kvalifisert?
– Det er ingen tvil, svarer hun.
Klæbo har fra før friplass til verdenscupen etter han vant cupen sammenlagt forrige sesong.
Frem til i dag har regelverket i teorien vært klar på at du ikke kan takke nei til landslagsplass og samtidig konkurrere for Norge i verdenscupen.
– Hvilene særlig omstendigheter ligger til grunn for at Klæbo får lov til det? – Det kan jeg ikke si noe om nå. Langrennsledelsen må sette seg ned og finne en god plan med Johannes ut ifra det, sier Dyrhaug.
Petter Northug fikk i sin tid gå verdenscup for Norge selv om han hadde frasagt seg landslagsplassen.
– Jeg kan ikke stå her og si hva langrenn kom til å gjøre. Den regelen kom inn for ti år siden med nettopp at det var en vurdering i forhold til at Northug gikk ut fra landslaget, fortsetter skipresidenten.
– Hvorfor får ikke langrenn gjennomslag for å fjerne regelen?
– Vi mener at landslagsmodellen står støtt og så kan vi vurdere hvert enkelt tilfelle, svarer Dyrhaug.
I alpindelen av Skiforbundet er det ikke like selvsagt at regelen bør endres. De har ønsket at den skal bestå som den har vært til nå.
Søndag uttalte Klæbo at han uansett ikke kom til å delta på de fleste av landslagssamlingene foran kommende sesong grunnet satsing på høydetrening. (NRK/NTB)