Mjøndalen anker poengtrekk

Les hele artikkelen

Fotballklubben Mjøndalen har konkludert med at den anker det ene minuspoenget den er ilagt som følge av bruk av en ikke spillerberettiget spiller.
Det sier daglig leder i Mjøndalen Christian Gauseth til Drammens Tidende.
– Vi sliter med å forstå grunnlaget for at det i cupen kun gis en økonomisk straff, mens man i ligaen får både poengtrekk og økonomisk straff, sier Gauseth.
Gauseth henviser til at KFUM tidligere i år kun ble straffet med bot for å ha brukt en suspendert spiller i cupen, en sak han mener har likhetstrekk med MIFs situasjon.
Dermed blir straffen som Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har utferdiget ikke stående. I stedet skal saken opp i ankeutvalget.
Mjøndalen ble også ilagt en bot på 10.000 kroner.
Mjøndalen vant den aktuelle kampen mot Ranheim 19. august 1-0. Først mange uker etter at oppgjøret var spilt kom feilen som fotballforbundet måtte ta stilling til for dagen.
Fabian Holst-Larsen skulle aldri vært på banen. Han var på tidspunktet for kampen relativt nylig hentet til Mjøndalen fra Alta, og hadde med seg to gule kort fra tiden i finnmarksklubben.
I tillegg pådro han seg to gule kort etter ankomsten til Mjøndalen og skulle ha stått over møtet med Ranheim med karantene. Det gjorde han ikke. (NTB)