Michael Woods vant etter enorm avslutning

Les hele artikkelen

Matteo Jorgenson (24) så lenge ut til å skulle ta sin første etappeseier i Tour de France. Men i de siste stupbratte kneikene opp mot Puy de Dôme, der stigningen var over elleve prosent, ble beina for fulle av melkesyre.
Med 500 meter igjen ble han passert av Michael Woods, og den kanadiske 36-åringen så seg ikke tilbake.
– Jeg har et «klyp meg i armen»-øyeblikk, jeg kan ikke tro at jeg gjorde det, sier en stolt vinner i seiersintervjuet.
På de aller siste meterne ble Matteo Jorgenson også passert av Pierre Latour og Matej Mohoric, og det som så ut som en sikker seier endte med en fjerdeplass.
Tidlig på etappen kom et brudd med 14 ryttere av gårde. Der satt også det norske Uno X-laget med to ryttere, men verken Jonas Abrahamsen og Jonas Gregaard klarte å henge med da det dro seg til de siste milene.
Danske Gregaard gikk imidlertid aldri på en smell og tok en sterk 8.-plass på etappen, 1.58 bak etappevinner Woods.
– Jeg kunne ikke gjøre så mye annet enn det jeg gjorde i dag, sier han til NRK etter det som ble et blodslit i varmen.
– Det var ikke særlig morsomt. Man kan ikke tenke klart når man kjører i denne varmen, det er så intenst, fastslår han.
Lagets antatt sterkeste kort på etappen, Tobias Halland Johannessen, klarte ikke å komme med i bruddet og ble sittende i hovedfeltet så lenge det var et hovedfelt.
Også sammenlagtduellantene Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard lå i hovedfeltet til det dro seg til, men med en knapp kilometer igjen satte Pogacar inn et støt for å ta igjen noe av det tapte i sammendraget. Vingegaard bet imidlertid tennene sammen og ga bare fra seg åtte sekunder. Dermed neholder dansken den gule ledertrøya.