Medaljen glapp for Kristoffersen – «gamblet» i finaleomgangen

Les hele artikkelen

Henrik Kristoffersen var svært misfornøyd etter første omgang i Courchevel. Verdensmesteren i storslalåm fra 2019 hadde havnet på etterskudd i medaljekampen, og var hele 1,41 sekunder bak ledende Marco Schwarz før finaleomgangen.
28-åringen fra Rælingen hadde likevel et lite medaljehåp, og satset alt da det skulle avgjøres. Pappa Lars Kristoffersen fortalte TV 3 at de skulle «gamble litt» med henvisning til et bytte til raskere, mer stabile ski.
Kristoffersen var syvende siste utøver ut i finaleomgangen, og kontrastene til førsteomgangen var store. Da hadde nordmannen satt seg fortvilet ned på knærne i målområdet etter røde tider og en uendelig stor luke til toppen. Denne gangen var tidene grønne og viste en foreløpig ledelse.
– Han satset og fikk betalt for det, sa NRKs kommentator, Nina Haver-Løseth.
Førsteomgangen ble likevel utslagsgivende til slutt. Kjøringen hadde kostet for mye tid, og det norske håpet ble til slutt skjøvet utenfor pallen.
– Det ryker der (førsteomgangen), du kan ikke forvente at hver andreomgang skal være en monsteromgang. Sånn er livet, sier Kristoffersen til NRK.
Allerede fra neste startnummer kjørte Stefan Brennsteiner inn foran Kristoffersen, som endte på 5. plass.
Marco Schwarz klarte å ikke holde på forspranget, men endte på tredjeplass. Gullet gikk til Marco Odermatt, som tok sitt andre gull i dette mesterskapet. Kristoffersen begynner å bli frustrert av sveitserens dominanse.
– Han gikk vel så å si på innerski tre ganger i Adelboden, men bare flyter videre på en sky. Han gjør det samme her. Schwarz gjør det én gang, og da ryker det over et halvsekund. Vi må prøve å «knocke» ham litt ut av den flytsonen, så han ikke får dra det i land så lett som han gjør, sier nordmannen.
Sveitsiske Loic Meillard tok sølvet.
Kristoffersen har på sin side en ny mulighet til å ta VM-medalje søndag. Da er det klart for slalåm, en disiplin Odermatt ikke kjører.