McIlroy med LIV-innrømmelse: – Har gjort det bedre for spillerne

Les hele artikkelen

Golfstjernen Rory McIlroy er en stor motstander av den saudifinansierte LIV-serien. Likevel mener han at dens fremvekst har vært bra for alle elitespillere.
Etter LIV-tourens oppstart forrige sesong var McIlroy svært kritisk til spillerne som lot seg lokke bort fra PGA-touren. Flere av dem fikk flere hundre millioner kroner i signeringsbonus hos LIV-touren, som finansieres av Saudi-Arabias investeringsfond.
Kritikerne mener at LIV-touren er et forsøk på å «sportsvaske» Saudi-Arabias omdømme. Spillerne som signerte for LIV, har siden blitt svartelistet av PGA-touren.
Foran denne ukens Players Championship sier McIlroy at konkurranse for PGA-touren har gjort livet til de beste spillerne bedre. Pengepremiene er blitt økt i store turneringer, og fra neste år blir det endringer også i turneringsformatet i utvalgte turneringer.
– Jeg skal ikke sitte her og lyve. Jeg synes at fremveksten av LIV, av en konkurrent til PGA-touren, har vært til fordel for alle som spiller profesjonell golf, sa McIlroy ifølge Sky Sports.
– Det har forårsaket massevis av innovasjon på PGA-touren. Den hadde et foreldet system, men nå begynner den å speile at vi er i det 21. århundre.
(©NTB)