McGrath om VM-skaden: – Angrer ikke et sekund

Les hele artikkelen

Torsdag ble det kjent at Atle Lie McGrath hadde pådratt seg en strekkskade i det venstre kneet og dermed var ute av resten av VM i alpint.
Skaden oppsto da McGrath kjørte ut i torsdagens super-G.
– Jeg skjønte det med en gang jeg reiste meg etter å ha krasjet i nettet at VM var over. Såpass selvinnsikt har jeg. Etter jeg falt var det mest av alt å komme seg ned så fort som mulig, få komme i gode hender og bli komfortabel, for jeg kjente at det begynte å gjøre vondt, sier McGrath til NRK.
Årets VM er McGraths første, etter at han måtte stå over med en kneskade for to år siden.
Den erfaringen sier McGrath er til stor hjelp.
– Det har veldig mye mer å si enn jeg trodde. Den roen jeg har inni meg nå og vite at dette kommer til å bra og vite at jeg kommer sterkere ut på baksiden uansrett hvordan jeg gjør dette, det gir meg en veldig god følelse, sier han, og legger til:
– Uansett hva, så er jeg veldig villig til å gjøre jobben. Så rart som det høres, så er dette ekstrem motivasjon for å komme tilbake og herje i verdenscupen så fort som mulig.
VM endte med en femteplass i superkombinasjon og utkjøring i super-G for McGrath, mens han ikke får kjøre sine antatt beste øvelser, storslalåm og slalåm i neste uke på grunn av skaden.
– Jeg angrer ikke et sekund og dette er en del av idretten. Og så ble det som det ble, sier McGrath, og sier at han var villig til å ta risikoen som krevdes for å gå for medalje i super-G-en.