Mardal tok NM-gull i slegge – Henriksen oppgitt over arrangør

Les hele artikkelen

Thomas Mardal vant gullduellen mot Eivind Henriksen i sleggekonkurransen under friidretts-NM i Sandnes fredag. Han vant med et kast på 75,74 meter.
I fjor brøt Mardal rekken til Henriksen på 13 strake NM-gull. Fredag var han sterkest igjen.
Henriksen tok bronse i EM for to år siden, men en kneskade har skapt trøbbel for ham i årets sesong.
Det gjorde det også i dag, men det var arrangøren Henriksen var mest oppgitt over.
– Det er ikke noe gøy å kaste når det regner. Jeg synes de fint kunne venta en halvtime, så vi kunne sluppet det regnet der. De tar oss ut i det verste regnværet, så blir vi stående i telt og blir kalde. De visste at det skulle slutte å regne kvart over seks, og det gjorde det jo, sier Henriksen til NRK.
– Det er litt kjedelig når man tilpasser for alle andre øvelser. Men på slegge må man stoppe alle andre øvelser, for det er så farlig å kaste slegge liksom. Men det er jo ikke det. Det er fysisk umulig å kaste ut på banen sånn som buret står, forteller en oppgitt Henriksen.
Arrangøren skriver følgende til NRK:
«Overdommer for kast konfererte med utøverne under oppvarming i forhold til om de ønsket å avvikle konkurransen under gjeldende værforhold. Alternativt utsette til lørdag. Det kom ingen innsigelser fra noen av utøvere. Stevneleder og TD var til stede og gjorde vurderinger sammen med utøvere.»