LĂžrenskog trekker seg fra avtalen med LSK Kvinner

Les hele artikkelen

Tidligere i Är ble inngÄtt en intensjonsavtale mellom LSK Kvinner og LÞrenskog IF om sammenslÄing av klubbene fra 1. januar 2025.
Onsdag kom beskjeden om at LĂžrenskog trekker seg fra avtalen med LSK Kvinner. Det bekrefter LSK Kvinner og LĂžrenskog IF i hver sin pressemelding.
LÞrenskog begrunner valget i pressemeldingen med at styret fÞler det har blitt for liten tid og for mange uavklarte spÞrsmÄl.
– Spesielt Ăžkonomien fremover og en overgang som toppklubb «over natten» er utfordrende. Styret er bekymret for at en sammenslĂ„ing kan fĂ„ for store konsekvenser for klubben, stĂ„r det i pressemeldingen.
LÞrenskog IF Þnsker Ä presisere at de fortsatt er villig til Ä se pÄ en sammenslÄing pÄ lengre sikt, men at klubben trenger mer tid.
– Vi Ăžnsker ogsĂ„ fremover et samarbeid med LSK Kvinner. Vi mener det er viktig Ă„ beholde toppfotball for kvinner i Romerike og Ăžnsker LSK Kvinner masse lykke til.
LSK Kvinner tar beslutningen til etterretning, og har forstÄelse for usikkerheten omkring Ä integrere toppfotballens kultur og Þkonomi inn i en breddeklubb.
– Det er viktig for oss Ă„ understreke at satsning pĂ„ toppfotball, spesielt for kvinner, er bĂ„de utfordrende, uforutsigbart og ressurskrevende, skriver de.
I 2009 ble det enighet om at laget som den gang het Team StrĂžmmen skulle bytte navn til LSK Kvinner. Etter navnebyttet har laget vunnet syv seriemesterskap.
LSK Kvinner ligger pÄ en 4. plass i Toppserien denne sesongen.