Lagvenninnene støtter Lundbys valg

Les hele artikkelen

Maren Lundby står over verdenscupåpningen i hopp på Lillehammer denne helgen.
Hoppstjernen fortalte til NRK onsdag at hun velger å prioritere trening:
– Jeg har valgt å prioritere fysisk trening som løping og skiturer, for å komme i den matchvekten jeg vet jeg trenger, sa Lundby.
Nå gir lagvenninnene Silje Opseth og Thea Minyan Bjørseth henne sin fulle støtte.
– At hun velger å fokusere på trening, synes jeg det egentlig står stor respekt av. Det viser hva slags konkurransemenneske hun er. Hun ønsker å prestere på topp. For å gjøre det, velger hun å legge ned den jobben som trengs, før hun går ut og konkurrerer, sier Bjørseth til NRK.
– Det er tøft av henne å ta det valget. Jeg vet at hun er i en krevende situasjon. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å heie på Maren, forteller Opseth til NRK.
De er enige om at Lundby er en viktig rollemodell på laget.
– Jeg tror først og fremst Maren er en sinnssykt viktig brikke på laget fordi hun hele tiden har et ekstremt stort pågangsmot, mener Opseth.
– Hun har alltid vært en slags frontfigur. Det å se arbeidet hun gjør gir meg inspirasjon. Å se at hardt arbeid lønner seg, legger Bjørseth til.
Fredag kveld er det kvalifiseringer på Lillehammer. Du kan se mennene hoppe i liten bakke klokka 17.00 på NRK1 fredag, mens kvinnene setter fart ned den store bakken klokka 20.00 på NRK2.