Kristoffersen åpner opp etter illsint NRK-intervju – frykter dødsulykker

Les hele artikkelen

Det har gått snaue tre uker siden flere miljøaktivister tok seg inn i målområdet under slalåmrennet i Gurgl. En illsint Henrik Kristoffersen svarte dem med både gloser og snøballkasting før han sa følgende direkte på NRK:
– Jævla idioter, de ødelegger rennet. Sånne skal vi ikke ha noe av. De skal vekk. Dette bør få konsekvenser.
Torsdag kveld møtte han pressen for første gang etter hendelsen i Østerrike.
– Jeg har ikke så veldig mye mer å si om enn det jeg sa der. Det er skrevet mange kommentarer. Jeg har ikke noe mer å si om det. Da trenger ingen andre å spørre om det heller, sier Kristoffersen til pressen.
Han innrømmer imidlertid at han har sett bildene fra målområdet i Gurgl i etterkant.
– Det er vanskelig å ikke gjøre det, sier han.
Når TV 2 spør om hva han tenker om miljøsaken, svarer han:
– Jeg sa vel i Gurgl at jeg ikke har problemer med at folk engasjerer seg i klima, men da må de gjøre det i riktige kanaler. Jeg har egentlig ikke mer å si om det. Jeg har en 4,5 måneder gammel sønn å konsentrere meg om, og å stå på ski. Jeg kommer å konsentrere meg om det fremover i hvert fall. Da kan andre få ta over.
– Jeg føler at i min karriere har sagt mitt om det jeg trenger å si noe om. Bare for å bli ferdig med den saken: Det handler mye om sikkerhet. Hvis du strekker strikken for langt og det plutselig står en i løypa når det kommer en storslalåmkjører i 90 kilometer i timen … Eller super-G i 120 eller utfor i 130 pluss. Da snakker vi dødsulykker. Når folk bare drar det lenger og lenger, må man sette ned foten før det kommer til det.