Kosovos olympiske komité ber IOC om å ta grep etter Djokovic-melding

Les hele artikkelen

Kosovos olympiske komité ber IOC om å åpne en disiplinærsak mot Novak Djokovic etter hans politiske melding i første runde av Roland-Garros.
Etter å ha vunnet over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».
Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.
Onsdag ber lederen av Kosovos olympiske komité, Ismet Krasniqi, IOC om å ta grep.
– Ytringene gjort av en så offentlig person uten noen følelse av medlidenhet, fører til at spennings- og voldsnivået mellom de to landene øker, sa han og ba komiteen om å åpne en disiplinærsak mot spilleren.
Frankrikes sportsminister Amelie Oudea-Castera syns Djokovics melding var unødvendig. Han mener at Djokovics melding er egnet til å fyre opp spenningen.
– En idrettsutøver kan gi sin støtte til menneskerettigheter og lignende, men i dette tilfellet var meldingen veldig aktivistisk og politisk. Det burde ikke skje igjen.
(©NTB)