Kontringssterke Milan sikret seieren over et mannefalls-preget Napoli

Det var duket for en helitaliensk aften i Milano, da Milan tok imot Napoli tiI den første av to kvartfinalekamper i Mesterligaen onsdag kveld.
Milan knuste tabelltopp Napoli 4–0 i Serie A-møtet mellom lagene 2. april. Tross et tappert forsøk onsdag, fikk ikke Napoli sin revansj.
Gjestene åpnet friskt med flere store sjanser i løpet av det første spilleminuttene.
Men Napolis stjernespiss Victor Osimhen, som er ute med hofteskade, glimret med sitt fravær og Napoli fant aldri nettveggen.
Milan er det beste kontringslaget i Serie A, og den effektiviteten fikk de også vist frem da Ismaël Bennacer sendte hjemmelaget i ledelsen like før pause.
Brahim Díaz startet kontringsangrepet og kjempet seg forbi Napolis midtstoppere. Ballen gikk videre til Rafael Leão, som med én berøring sentret tilbake til Brahim som serverte Bennacer med en «hæl»-lig assist.
Etter hvilen jaktet Napoli utligning, men Milans målvakt Mike Maignan sto støtt i mål.
Taklingene ble etter hvert tøffere og de gule kortene ble delt ut på rekke og rad. André-Frank Anguissa pådro seg to raske gule og ble, til Napolis store fortvilelse, utvist etter 74 minutter.
Like etter fikk gjestenes beste forsvarer Min-Jae Kim gult kort, og han må stå over neste kvartfinalemøte grunnet et gult fra før.
Kampen endte 1–0.
Leo Skiri Østigård fikk ingen spilletid for Napoli, men i neste møte kan nordmannen komme inn som erstatter for Kim.