Koanda tok tre EM-gull i vektløfting

Les hele artikkelen

Vektløfter Solfrid Koanda slo til med EM-gull i både rykk, støt og sammenlagt i Armenia lørdag. Koanda løftet 117 kilo i rykk og 155 kilo i støt. Det holdt til gull i begge øvelsene samt sammenlagt.
– Vi kom med en plan, det funka og litt til. Ikke 100 prosent med bom i første rykk, men jeg holdt hodet kaldt og satte nye rekorder. Veldig fornøyd med rekordene. De føltes lette og jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg er veldig fornøyd med teamet, stolte fullt ut på opplegget, og kunne fokusere på mine oppgaver, forteller hun.
Dermed fulgte Koanda opp på perfekt vis etter seier i 87-kilosklassen i VM i colombiansker Bogota før jul. Da vant hun også både rykk, støt og sammenlagt.
– Jeg er stolt og glad, Solfrid er en fantastisk vektløfter – dette er verdensklasse. Vi hadde lagt ett offensivt løp i starten av januar, og Solfrid presterte bedre enn det. Med 272 kilo sammenlagt så har hun gått frem hele 12 kilo siden VM i desember. Hun utklassa konkurrentene, satte 5 nordiske og norske rekorder, sier president i Norges Vektløfterforbund Stian Grimseth.
– Hun har en mental styrke som er sjelden, og en positiv væremåte som smittende. Hun er utmerket forbilde og jobber knallhardt hver dag mot OL i Paris neste år, fortsetter generalsekretær Svein-Erik Edvartsen.