Heltne Nilsen scoret omdiskutert straffe: – Som å fri til kona

Les hele artikkelen

– Å ta straffe er som å fri til kona, sier målscorer Sivert Heltne Nilsen til NRK.
Et fullsatt Brann stadion ble løftet til himmels allerede etter seks minutter. Bård Finne flikket et innlegg videre bak i feltet, hvor Frederik Børsting satte bredsiden til. Kontant i nettet og en tidlig ledelse til hjemmelaget.
Gleden ble derimot kortvarig. Knappe ti minutter senere ble en klønete Japhet Sery Larsen målscorer mot eget lag. Midtstopperen strakk foten fram og utmanøvrerte Mathias Dyngeland.
Det kokte i Bergen, hvor vertene var klart sterkeste før pause. Både Sery Larsen, Finne og Ole Didrik Blomberg var farlig frempå, men gjestene slapp med skrekken.
Brann var best på eget gres og fortsatte å kjøre på etter pause. Vålerenga stilnet hjemmefansen for en kort stund da Seedy Jatta fant veien til mål, men scoringen ble annullert for offside.
Ikke lenge etter pekte dommeren på straffemerket. Bård Finne fikk et kakk på ankelen av Engas Fredrik Oldrup Jensen inne i Vålerengas 16-meter og gikk i bakken.
– Jeg føler at i det han kjører skuddfinta, så er det like mye han som løper inn i meg, sier Oldrup Jensen til NRK.
Bård Finne er uenig.
– Jeg drar meg unna forsvarsspilleren. Når han er på meg, mener jeg det ikke er noe å gjøre om i alle fall, sier Finne til NRK
– Går du litt lett ned?
Det synes jeg ikke.
Mens Sivert Heltne Nilsen gjorde seg klar ved straffemerket, kjeftet en rasende Dag-Eilev Fagermo på seg gult kort.
– Det er ikke noe takling. Det hadde aldri blitt frispark ute på banen en gang. Han står der, og det er kontakt. Men hvis det er straffe, da blir det mange straffer i år, sier Fagermo til NRK.
Branns kaptein beholdt roen, trillet ballen motsatt vei av der Magnus Sjøeng slengte seg, og publikum gikk av hengslene igjen.
– Jeg brukte «Geir Jordet-strategi», forteller Nilsen om hvordan han beholdt roen i det viktige øyeblikket.
Seks minutter etter at han ble byttet inn, økte Aune Heggebø til 3-1. Felix Horn Myhre spilte lagkompisen gjennom med presisjon, og avslutningen sto i stil til assisten.
Brann har seks poeng etter tre kamper, Vålerenga befinner seg langt nede på tabellen med sine tre poeng.