Knepent finaletap for Mol og Sørum

Les hele artikkelen

Anders Mol og Christian Sørum tapte 1-2 i en knalljevn finale mot amerikanerne Miles Partain og Andrew Benesh på verdenstouren i Gstaad. På stedet der den norske sandvolleyballduoen vant sin første tittel på verdenstouren i 2018, lå alt an til nok en triumf etter en god åpning. Men for mange feil i annetsettet og mot slutten av kampen felte nordmennene.
– Dette er utrolig og virkelig uventet. Så jeg er veldig takknemlig, sa Partain i seiersintervjuet med arrangøren.
I åpningssettet spilte det norske laget feilfritt, og etter en jevn åpning rykket de fra midtveis, særlig takket være en glitrende rekke server fra Mol. Settet ble vunnet 21-15.
I annet sett slo Partain og Benesh nådeløst tilbake. Amerikanerne tok kommandoen fra start, og i et sett der Mol og Sørum gjorde flere feil, vant de klart 21-11.
Mol og Sørum viste utholdenhet i tredjesettet, men amerikanerne ga seg heller ikke uten kamp. Det norske laget ledet med tre poeng innledningsvis, men etter hvert var det stort sett bare ett poeng som skilte lagene.
Det gjorde også at settet gikk til forlengelse. Til slutt klarte Partain og Benesh å skaffe seg et overtak og hale i land settseieren med 18-16.
Finalen er nordmennenes femte i år. De har vunnet i Doha og Ostrava, mens det er blitt 2.-plass i Uberlandia og Tepic.
(NTB)