Kjelsås med cupbombe etter drama

Les hele artikkelen

Andedivisjonslaget Kjelsås er klare for semifinale i cupen etter en høydramatisk semifinalekamp mot Raufoss torsdag kveld. Siste hinder før en eventuell cupfinale blir Molde.
Jens Aslaksrud ble den store helten for hjemmelaget da han avgjorde fra straffemerket hele seks minutter på overtid.
En time var spilt da Kjelsås tok ledelsen 1-0 ved Rasmus Eggen Vinge.
Da Raufoss, som spiller seriefotball i 1. divisjon, utlignet etter 88 minutter, var det også omdiskutert. Markus Johnsgård, som hadde den målgivende stussen til Nicolai Fremstad, sto nemlig bak mål da et innlegg ble slått inn i feltet. Han løp inn på banen og serverte målscoreren, og spørsmålet mange stilte seg, var om om det burde vært vinket offside.
Dette sier reglementet om situasjonen: «En angrepsspiller kan forlate spillebanen for å unngå å bli involvert i spillet. Men: Hvis han/hun kommer inn igjen før første stans i spillet eller før forsvarende lag har spilt ballen mot midtlinjen, og ballen er utenfor straffesparkfeltet, skal angrepsspilleren ansees å ha stått på mållinjen når offside vurderes.»
TV-bildene tyder på at også to, kanskje til og med tre, Kjelsås-spillere sto/lå på mållinjen da innlegget kom, og i så fall var Johnsgård ikke i offside.
Til syvende og sist skulle målet altså uansett ikke bli avgjørende.