Kilde med oppdatering: – Kan ikke trene så mye

Les hele artikkelen

Aleksander Aamodt Kilde går langt i å innrømme at veien fram mot et comeback i skiløypa fortsatt er lang. I en ny podkastepisode snakker han åpenhjertig om egen situasjon.
Kilde har den siste tiden vært taus rundt utsiktene til et skicomeback og framgangen han har i opptreningen etter den skremmende ulykken under utforrennet i Wengen sist vinter. Nå nærmer 2024/25-sesongen seg med stormskritt.
I en fersk episode av podkasten «Mensch Büchel» , der den tidligere toppalpinisten Marco Büchel snakker med utvalgte personer, gir Kilde et innblikk i tiden etter ulykken og egen situasjon. Episoden ble publisert fredag.
Den norske alpinstjernen får blant annet spørsmål om han er sikker på å komme tilbake i alpinbakken. Svaret kommer temmelig kontant:
– Ja. Jeg kommer tilbake. Det må jeg. Det er viktig for hodet mitt, men når? Det er vanskelig å si, svarer en ærlig Kilde.
Under praten med Büchel blir det også et tema at Kilde har begynt å studere for å få andre ting å tenke på.
– Jeg studerer fire timer hver dag. Jeg går på sterke medisiner, antibiotika, så jeg kan ikke trene så mye eller gjøre så mye, sier 32-åringen. (NTB)