Kilde dropper slalåm etter skuffende super-G – McGrath med i medaljekampen

Les hele artikkelen

Aleksander Aamodt Kilde var best av de norske i den innledende super-G-en i superkombinasjonen i alpin-VM i franske Courchevel, men han stiller ikke til start i slalåmen, som starter 14.30 tirsdag.
– Jeg hadde egentlig bestemt meg før super-G-en at jeg ikke skulle kjøre slalåm. Det funket rett og slett ikke med hånden. Det var for lite stabilitet og for mye smerte, så det risikerer jeg ikke nå så tidlig i mesterskapet. Da sto jeg på start med en litt annen tankegang enn om jeg skulle risikert 100 prosent. Å ta den risikoen i dag, det var ikke vits i, sier Kilde til NRK, og bekrefter at han tok det som en gjennomkjøring.
Årsaken til den vonde hånden er skaden han pådro seg under trening i Kitzbühel i januar.
Teknikkspesialisten Atle Lie McGrath overrasket med en femteplass i super-G-debuten i Beaver Creek tidligere denne sesongen og han holdt også god fart tirsdag.
Han lå lenge foran Kilde i løypa, men en noe svak avslutning gjorde at han kom inn to tideler bak landsmannen.
– Jeg er litt skuffet over avslutningen min på super-G-en, men jeg har gitt meg selv en helt solid posisjon og alt kan skje i en slalåmomgang, sier McGrath.
Pinturault var til slutt raskest av alle i super-G-en, seks hundredeler foran regjerende verdensmester Marco Schwarz og 14 hundredeler foran Raphael Haaser. Kilde ligger på en syvendeplass, mens McGrath er nummer ti. Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut.