Jon-Hermann Hegg vant sin første medalje i en World Cup-finale

Les hele artikkelen

Jon-Hermann Hegg har vunnet sin aller første medalje i en World Cup-finale. Fredag ble han nummer tre på OL-øvelsen 50 meter match i Doha i Qatar.
– Jeg håpet på medalje. Jeg vet at teknikken min er god nok, og jeg hadde en god plan for denne verdenscupen, sier Hegg til NTB.
– Når det ikke er så mye press, går det bra på stående. Står det mye på spill, blir det mye spenning i beina. Det er vanskelig å kontrollere, men i dag gikk det ganske bra, la han til.
Med 590 poeng i kvalifiseringen ble han nummer fire og tok ett steg opp på resultatlisten i finalen.
Hegg skjøt gnistrende på knestående i finalen og lå foran skjema til verdensrekord med 157,0 poeng på sine 15 skudd. Så slet han litt mer på liggende og falt ned til 3. plass før de avgjørende skuddene i stående.
Der fikk han en trang start med to niere og var helt nede på delt 6. plass før han tok fart og skjøt seg oppover listene til en 3. plass. Franske Lucas Kryzs vant foran kinesiske Yukun Liu.
Jon-Hermann Hegg er tredje norske skytter i historien til å klatre opp på pallen på 50 meter match i en World Cup-finale. Ole-Kristian Bryhn vant vår forrige medalje i denne øvelsen for ni år siden.
(NTB/NRK)