Jockey-streik truer Øvrevolls sesongåpning

Les hele artikkelen

Skandinaviske jockeyer nekter å konkurrere hvis nye regler for pisk og tøylebruk ikke trekkes tilbake. Det setter torsdagens galoppstart på Øvrevoll i fare.
Streikevarslet ble meddelt av Per-Anders Gråberg på vegne av et samlet jockeykorps. Ingen ryttere vil ri hester på Bro Park (nordvest for Stockholm) onsdag, Øvrevoll i Bærum torsdag eller Jägersro i Malmö søndag så lenge dagens regelverk blir stående.
– Samtlige ryttere som skal stille til start på disse banene, står bak avgjørelsen. Kravet er at de nåværende reglene trekkes tilbake, og at vi fra og med i morgen kan ri ut ifra de tidligere piskereglene inntil vi sammen har funnet en vei videre, sier Gråberg til Galopsport.dk.
– Jeg vil samtidig beklage overfor hesteeierne som blir fanget i en kjedelig situasjon, men det er nødvendig å stå sammen nå, legger han til.
Gråberg er en av Sveriges mest framgangsrike jockeyer. Trav- og Galopp-Nytt var først med å omtale saken i Norge.
Tidligere var det lov til å bruke pisken tre ganger på oppløpet i konkurranser i Danmark og Sverige. Denne sesongen kan man ikke slå med den. I tillegg er det innført et felles skandinavisk regelverk for bruk av tøyler. (NTB)