Jerv blåste liv i håpet om fornyet eliteseriekontrakt – første seier på to måneder

Jerv stoppet en vond tapsrekke og slo Sandefjord 2-1 i Eliteserien søndag. Håpet om eliteseriespill i 2023 er fortsatt ikke ute.
Forutsetningen var klinkende klar før kamp. Med tap ville Jerv vært tolv poeng bak Sandefjord på kvalifiseringsplass. Seieren gjør at det er seks poeng opp til søndagens motstander. Grimstad-laget har i tillegg en kamp til gode.
Jervs etterlengtede trepoenger kom etter en pangstart. Amadou Diallo scoret før minuttet var spilt, og Erik Brenden doblet ledelsen sju minutter senere. Mohamed Ofkir reduserte for vertene, men Sandefjord kom ikke nærmere.
Allerede onsdag fortsetter jakten på overlevelse for Jerv. Da kommer Aalesund til Grimstad. Sandefjord har samme motstander om en uke.
Jerv vant for første gang siden hjemmeseieren mot Lillestrøm i midten av august. Siden den gang hadde de gulkledde gått på seks strake tap.
Sandefjord skapte flere muligheter etter hvilen. Ofkir kunne blant annet blitt tomålsscorer i oppgjøret som svingte fram og tilbake mot slutten, men Jerv maktet å holde unna.
For Sandefjords del har høsten vært mørk. Nederlaget mot Jerv var klubbens ellevte strake eliteseriekamp uten seier