Idrettsforbundet vil ikke ha russisk deltakelse på Anoc-kongressen – boikott ikke aktuelt

Les hele artikkelen

Idrettsforbundet har bedt om at russisk og belarusisk deltakelse nektes under generalforsamlingen til Anoc (Forbundet av nasjonale olympiske komiteer).
Generalforsamlingen finner sted i sørkoreanske Seoul 19. og 20. oktober. Norges idrettsforbund (NIF) har sammen med de nordiske idrettsorganisasjonene og flere andre nasjonale OL-komiteer sendt et brev til Anoc og bedt forbundet vurdere at deltakelsen til Russland og Belarus vurderes på nytt.
Årsaken er den eskalerende russiske krigføringen, opplyser NIF. Estland, Latvia, Litauen og Polen er de andre landene som har signert brevet til Anoc.
«Solidaritet med det ukrainske folket og ukrainsk sport må fortsette å være vår førsteprioritet», heter det i brevet.
Idrettsforbundets utgangspunkt er å delta på generalforsamlingen selv om russisk og belarusisk deltakelse finner sted.
«Vår vurdering er at internasjonal idrett står i en svært krevende situasjon, hvor NIF har et tydelig standpunkt som det er viktig å få kommunisert inn i sentrale beslutningsfora», skriver Idrettsforbundet i en pressemelding.
«Selv om vi sterkt misliker enhver form for russisk og belarusisk deltakelse i slike møter, er det viktig at norsk idrett bidrar i diskusjonene og kan fremme vårt tydelige synspunkt». (NTB)