I dag møter Neymar i retten – risikerer to års fengsel

Les hele artikkelen

PSG-stjerne Neymar Junior møter mandag i den spanske domstolen etter anklager om skattefusk i forbindelse med hans overgang fra Santos til Barcelona.
I tillegg til fotballstjernen, er også hans foreldre og de tidligere Barcelona-presidentene Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell tiltalt i saken. De to sistnevnte er anklaget for korrupsjon.
Rettssaken skal avholdes 17.-31. oktober, og omhandler anklager om korrupsjon og simulert kontraktssvindel i forhandlingene som kulminerte med at Neymar signerte for Barcelona i 2013. Spansk påtalemyndighet har bedt om to års fengsel og 10 millioner euro (99 millioner kroner) i bot for Neymar og faren, samt ett års fengsel for hans mor.
Faren, som opererer som Neymars agent, har erkjent å ha mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben. Klubben Santos fikk bare 142 millioner.
I Spania kan man slippe fengselsstraff for dommer under to år om den dømte ikke har vært dømt tidligere og det ikke handler om vold.
Det er det brasilianske selskapet DIS, som spesialiserer seg på fotballmarkedet, som står bak anklagene som de skal stå overfor i retten. Selskapet eide 40 prosent av rettighetene til Neymar gjennom Santos, men mener de aldri fikk pengene de skulle ha.