Her overraskes Tandrevold av NRKs nye ekspert – Olsbu Røiseland debuterer i Kollen

Les hele artikkelen

Marte Olsbu Røiseland er NRKs nye skiskytterekspert. Allerede kommende helg, under verdenscuprennene i Holmenkollen, får hun sin debut i TV-ruten.
– Det blir veldig kult. Jeg avsluttet min karriere i Kollen. Nå får jeg komme tilbake akkurat ett år senere, men i en annen type rolle. Det er fortsatt skiskyting, så det blir kjempegøy, sier hun.
Olsbu Røiseland er tidenes mestvinnende norske kvinnelige skiskytter i OL- og VM-sammenheng. 33-åringen vant 13 gull og fire bronse i VM og tre gull, to sølv og to bronse i OL før hun la opp etter forrige sesong.
Hun blir med NRK videre og skal bidra som ekspert også kommende sesong.
– Jeg gleder meg veldig. Det blir en helt ny utfordring for meg, og så blir det kult for meg som tidligere utøvere å se hva som skjer på den andre siden, sier Olsbu Røiseland og fortsetter:
– Jeg håper jeg kan være et bindeledd mellom toppidretten og de som sitter hjemme og ser på. Å forklare det vi utøvere tar som en selvfølge, og prøve så godt jeg kan å gi de en større forståelse.
NRKs ekspert er gift med Tysklands trener Sverre Olsbu Røiseland. Sammen har de sønnen Tobias som kom til verden i november i fjor.