Helseth og Kavlie vant verdenscupen i dobbeltsculler sammenlagt

Les hele artikkelen

Roerne Thea Helseth og Inger Kavlie viser kjempeform før OL i Paris om en drøy måned. Søndag sikret de verdenscuptrofeet, selv om de ble slått på målstreken under verdenscupen i Polen.
Under dobbelttscullerfinalen hadde de fattige 29 hundredeler opp til vinnerlaget Australia. Tross annenplassen sikret Norge verdenscuptrofeet denne sesongen.
Det er første gang en norsk damebåt vinner en verdenscup sammenlagt.
– Det har vært et mål siden den første verdenscupen. Da Thea og Jenny (Rørvik) begynte så bra, så var det deilig å følge opp med gode resultater resten av sesongen, sier Kavlie til NRK.
– Vi har jobbet beinhardt for det. Det skjennes litt uvirkelig, istemmer Helseth.
Frankrike tok tredjeplassen i søndagens regatta 1,87 sekunder bak Australia.
Romania tok styringen på finalen og ledet første halvdel, men deretter satte de norske opp farten og tok ledelsen med 500 meter igjen. I spurten viste den australske duoen Amanda Bateman og Harriet Hudson seg sterke og vant.
Helseth og Kavlie skal representere Norge i OL i Paris neste måned. Etter at den norske dobbeltsculleren har vært på pallen hver gang denne sesongen, reiser de dit som gullkandidater.
– Det er litt sykt å tenke på at jeg ikke hadde stått på pallen en eneste gang som senior før den sesongen her, sier Helseth.
– Nå har vi vært på pallen hele sesongen. Vi må holde den linjen helt til Paris, tenker jeg: Det blir veldig spennende. Det er mange gode båter, og det blir jevnt. Vi har absolutt lyst til å være blant de som kjemper om medalje, sier Kavlie.
Duoen sørget for Norges første mesterskapsmedalje på kvinnesiden i dobbeltsculler da de vant EM i slutten av april.
OL-roingen starter 27. juli. Da skal Helseth og Kavlie ut i forsøksheat i dobbeltsculler. (NTB/NRK)