HĂ„ndballpresident Lio vil diskutere omstridt VM-modell

Les hele artikkelen

HÄndballpresident KÄre Geir Lio vil ta initiativ overfor Det internasjonale hÄndballforbundet (IHF) der de skal diskutere fordelingen av VM-gruppene.
Det har vÊrt framsatt pÄstander om at VM-oppsettet er «rigget» til fordel for arrangÞrnasjonene, slik at de beste ikke mÞtes fÞr sent i cupspillet.
– Vi kommer til Ă„ ta initiativ overfor IHF til en gjennomgang av hvordan lag fordeles pĂ„ mesterskapsgrupper. NĂ„ mĂ„ mesterskapet fĂ„ gĂ„ sin gang, det er viktig for bĂ„de deltakernasjoner og oss som arrangĂžr, men vi vil fĂžlge opp med IHF pĂ„ nyĂ„ret, sier hĂ„ndballpresident KĂ„re Geir Lio til forbundets eget nettsted.
Han sier at Norges HĂ„ndballforbund jakter gode lĂžsninger om de finnes.
– Vi er villig til Ă„ komme med forslag internasjonalt hvis vi mener det kreves. Overordnet for oss er at flest mulig skal fĂ„ best mulig vilkĂ„r for Ă„ utvikle seg, og at hĂ„ndballsporten som helhet gagnes av de lĂžsninger som velges. Like viktig er det at den sportslige aktiviteten har en rettferdig, ryddig og Ă„pen struktur. Noen ganger mĂžtes disse to hensynene, og da trengs gode debatter, sier hĂ„ndballpresidenten.
(NTB)