Granerud best i kvalifiseringen – kom med stikk til juryen

Halvor Egner Granerud har stø kurs mot å vinne den tysk-østerrikske hoppuka. Før fredagens avsluttende renn i Bischofshofen leder han med 23,3 poeng på Dawid Kubacki.
I torsdagens kvalifisering var Granerud best og vant, 4,4 poeng foran rivalen.
«Helt ålreit» var Graneruds egen dom over vinnerhoppet. I begge de to treningsomgangene hadde landslagstrener Alexander Stöckl gått ned på farten før Graneruds hopp. I kvalifiseringen gikk juryen selv ned to avsatser før Granerud skulle hoppe.
Det kommer dagen etter at juryen gikk ned på fart før det første hoppet til Kubacki i onsdagens renn i Innsbruck, noe som irriterte Stöckl kraftig. Begrunnelsen fra juryen var da sikkerheten til utøverne.
– Han (Kubacki) er privilegert, som har juryen som bryr seg om helsa hans. Det har de ikke virket som de har gjort med helsa mi tidligere i hoppuka. Han er heldig der, men det er kanskje det man får med gul trøye, sier Granerud om verdenscupleder Kubacki.
Granerud legger til at han mener juryens avgjørelse i Innsbruck var helt korrekt. Den norske leiren reagerte kraftig på at et lignende grep ikke ble gjort for Granerud i hoppukas første renn, i Oberstodrf.
– Det er helt perfekt rennkjøring. Det er ikke noe gærent med det. Det er mer at jeg føler at min egne helse har vært langt nede på prioriteringslisten tidligere i hoppuka, sier Granerud om Innsbruck-rennet.

Les hele artikkelen