Glimt berget uavgjort i viktig Europa-kamp: – Hadde tatt det med begge hendene

Les hele artikkelen

Bodø/Glimt måtte virkelig jobbe for det ene poenget i 0-0-kampen borte mot belgiske Union Saint-Gilloise i europaligaen.
– Hadde Glimt fått tilbudet før disse to kampene at de skulle stå med fire poeng etter å ha møtt Porto hjemme og Union borte på gress, så tror jeg man hadde tatt det med begge hendene, sa Viaplay-ekspert Pål André Helland.
Det stemmer NRKs fotballekspert i.
– De får ett poeng med og det er et Glimt som har stått imponerende imot. De viser at de har blitt et godt europeisk fotballag, på vanskelige dager står de imot og kan til og med ta tre poeng, sier Carl-Erik Torp.
– For tre fire år siden så hadde de tapt denne kampen ti av ti ganger.
Til tross for mangelen på mål, glimret ikke sjansene med sitt fravær. Begge lag kom seg til flere store muligheter, men det var belgierne som kom til de største. Men en god blanding av sterkt keeperspill og fryktelig sjansemessig sikret et målløst oppgjør i Brussel.
Nordlendingene står med fire poeng etter to kamper. Glimt åpnet turneringen knallsterkt ved å slå storfavoritt Porto 3-2 på Aspmyra.
Nytt for sesongen har gruppespillet blitt byttet ut med et seriespill, hvor hvert lag skal spille åtte kamper i en «liga». De åtte beste går rett til åttedelsfinalene, mens lagene fra 9.- til 24.-plass må ut i omspill.
(NRK/NTB)