Full fyr i medaljekampen i Eliteserien – Brann vant etter VAR-straffe

Les hele artikkelen

Bodø/Glimt har stø kurs mot gullet i Eliteserien, men bak ligger det an til å bli et rotterace om de øvrige medaljene.
Onsdag vant både Molde og Brann sine kamper, som gjør at de begge har 40 poeng, det samme som Viking, etter 22 runder. På målforskjell er foreløpig Molde først, foran Viking og Brann.
Men det var langt fra sikkert at det skulle bli tre poeng til Brann hjemme mot KFUM Oslo. I en tett og jevn kamp kom det avgjørende øyeblikket med rundt ti minutter igjen.
Aune Heggebø ble nappet i drakten inne i boksen, men fikk spilt ballen videre. Bård Finne sendte ballen i stanga, men han og resten av Brann Stadion raste da dommer Svein Tore Sinnes ikke pekte på straffemerket etter at ballen gikk ut av spill.
Sinnes ble like etter kalt ut til sidelinjen, hvor han fikk se situasjonen i reprise. Da tok det få sekunder. Sinnes pekte på straffemerket og Niklas Castro sendte ballen i mål.
– Begge to er oppe med armene. Så er det mulig at han holder meg først og at jeg holder litt for lenge, sier Aleesami til NRK.
– Det er VAR og vil alltid være kontroversielt når det blir dømt her, men ikke i andre kamper. VAR vil vel alltid være kontroversielt, slik det er nå her i Norge, sier Castro.
KFUM-stopper Haitam Aleesami fikk sitt andre gule kort i duellen og ble dermed utvist. På overtid økte Sander Kartum til 2-0 og Brann vant dermed en hjemmekamp i Eliteserien for første gang siden 29. mai.
Søndag venter en ny hjemmekamp for Brann. Da spiller de mot serieleder Bodø/Glimt og har en ørliten sjanse til å puste liv i et gullhåp. Glimt leder med ti poeng før de åtte siste kampene.