Fotballstjerne åpner opp om traumer og pilleavhengighet: – Redd for å snakke om det

Les hele artikkelen

Den engelske fotballspilleren Dele Alli slo gjennom allerede som tenåring, men de siste årene har 27-åringen ikke levert på samme nivå. Everton-spilleren var på lån i tyrkiske Besiktas forrige sesong. Da han kom tilbake til Everton fant han ut at han måtte gjennomgå en operasjon for å fikse en skade.
Samtidig dro han selv til et rehabiliteringssenter for mental helse, som behandler avhengighet og traumer.
– Det er noe jeg har skjult i lang tid og jeg er redd for å snakke om det. Jeg var på et dårlig sted mentalt sett, sier han i intervju med Gary Neville.
– Jeg ble avhengig av sovepiller, sier Alli, og legger til at han håper hans åpenhet vil hjelpe andre fotballspillere.
Alli forklarer at han var på rehabiliteringssenteret i seks uker og at han nå, for første gang på lenge, kan si at han har det bra og faktisk mene det.
27-åringen ble adoptert da han var tolv år, men bodde før det med en mor som var alkoholiker. I intervjuet med Neville forteller Alli om en rekke traumer fra barndommen.
Alli hevder at han ble utsatt for overgrep av en venn av moren da han var seks år, og forteller at han begynte å røyke da han var syv år og at han som åtteåring startet å selge dop.
– Jeg ble adoptert av en fantastisk familie. Jeg kunne ikke bedt om mer. Hvis Gud skapte mennesker, så ville det vært dem, sier Alli.