Fossesholm går ikke renn før jul: – Tungt mentalt

Les hele artikkelen

– Jeg har det bra, det går mye bedre nå. Jeg skal verken sleppe en bombe og dette er ingen begravelse.
Slik innledet langrennsløper Helene Marie Fossesholm en pressekonferanse mandag ettermiddag.
22-åringen sto nylig over den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen og blir heller ikke å se når verdenscupen stakes i gang i finske Ruka til helgen.
Derfor kalte hun inn til en pressekonferanse for å fortelle litt mer om situasjonen og hvordan hun har det.
Fossesholm sier at hun gleder seg til å gå skirenn igjen og at hun kjente det krible i beina under Beitostølen-helgen, men har ikke planer om å gå renn på denne siden av jul.
– Jeg har planer om å gå fort på ski jeg også, men da må jeg føle at jeg er forberedt og virkelig har lyst, sier hun til det samlede pressekorpset.
Fossesholm delte nylig på Instagram at hun har hatt det tøft både psykisk og fysisk denne høsten, men varsler at hun er tilbake i skisporet i løpet av denne sesongen.
– På vei tilbake fra en smell så blir det noen slag i trynet på veien. Det er ikke strake veien til toppen. I høst gikk det tyngre og jeg fikk det egentlig litt tungt også mentalt, rett og slett. Men jeg har fått veldig god hjelp og ikke minst har jeg brukt tiden mye til hjelp, sier Fossesholm, og undersreker:
– Jeg har veldig mange gode folk rundt meg. Både venner, familie, venninner og alt. For meg har det vært mest å ta tiden til hjelp.