Flom truer Formel 1-runden i Italia

Les hele artikkelen

Flom og en elv som har gått over sine bredder tett ved Imola-banen skaper usikkerhet rundt gjennomføringen av helgens Formel 1- og Formel 2-runde i Italia.
Ifølge nyhetsbyrået AP har alt personell fått beskjed om på holde seg borte fra Imola-banen onsdag.
Voldsomme nedbørsmengder har ført til at parkeringsfasilitetene og andre områder av banen er oversvømmet og evakuert.
Det skal etter planen kjøres både Formel 1 og Formel 2 i Italia denne helgen. Dennis Hauger er norsk deltaker i sistnevnte klasse.
NTB har torsdag morgen vært i kontakt med Hauger-manager Harald Huysmann og fått tilgang til en situasjonsrapport fra ledelsen i MP Motorsport. Der heter det blant annet arrangørene inntil videre ikke har gitt mye konkret informasjon rundt konsekvensene flommen kan få for kjøringen på Imola.
Samtidig fremgår det at MP-teamet har måttet utsette å rigge opp paddocken sin. Et bilde NTB har sett viser at området der den skulle vært etablert står under betydelige mengder med vann.
Flom har rammet store deler av Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia. Byen Cesena, som ligger 60 kilometer fra Imola, er blant annet påvirket av situasjonen.
Nyhetsbyrået AP skriver at beboere i visse spesielt utsatte områder i Imola er bedt om ikke å oppholde seg på bakkeplan i sine hjem. Det er også sendt ut meldinger om at tilførsel av strøm og gass må skrus av.
Formel 1- og Formel 2-stjernene skal i utgangspunktet kjøre trening fredag, kvalifisering lørdag og løp søndag. (NTB)