Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.
Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.
78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.
Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.
Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.
Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.
Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.
Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.