Duket for drømmeduell i håndball-VM: Danmark skal møte Norge i semifinalen

Les hele artikkelen

Norge slo Danmark 27-25 i EM-finalen i fjor og på fredag blir det en reprise av oppgjøret i semifinalen i årets håndball-VM.
Norge vant tirsdag 30-23 mot Nederland i sin kvartfinale og onsdag var det Danmark som sikret seg en plass i semifinalen med en 26-24-seier over Montenegro.
På hjemmebane i Herning ledet Danmark 13-10 til pause og hadde ledelsen gjennom hele andreomgangen. Tidlig i omgangen gikk de opp i en 20-13-ledelse, men Montenegro kom nærmere og reduserte opp til 22-20 og 25-23. Ved sistnevnte scoring, to og et halvt minutt før slutt, fikk imidlertid også Montenegro en tominuttersutvisning for et feilbytte.
Da Danmark så la på til 26-23 ved Kristina Jørgensen med et drøyt minutt igjen var det dermed så godt som gjort. Til slutt ble det altså 26-24 til Danmark.
I den andre semifinalen skal Sverige spille mot Frankrike.
Semifinalen mellom Danmark og Norge starter 17.30 på fredag, mens kampen mellom Sverige og Frankrike starter 21.00.