Duestad med gull-hattrick i EM – dramatisk norsk lagseier i luftrifle

Les hele artikkelen

Jeanette Hegg Duestad tok sitt tredje EM-gull på like mange dager da Norges kvinner vant lagkonkurransen i luftrifle i Tallinn søndag kveld.
– Jeg har jobbet knallhardt gjennom hele mesterskapet, har god trygghet og selvtillit, og det betalte seg til slutt. Jeg er vanvittig takknemlig for å være en del av laget som gjør dette mulig, sa Duestad.
Norge var best av alle i den innledende kvalifiseringen og tok seg til gullduell ved å få samme poengsum som Serbia i den andre kvalifiseringsomgangen.
I finalen var den norske trioen knusende overlegen innledningsvis og skaffet seg ti poengs ledelse på 15–5. Serbia sto for en utrolig opphenting og utlignet til 15-15, men de norske mestret nervene da alt skulle avgjøres og vant 17–15. Duestad kunne juble sammen med Jenny Stene og Katrine Lund.
Fredag vant Duestad blandet lagkonkurranse sammen med Jon-Hermann Hegg. Lørdag vant hun kvinnenes individuelle konkurranse. Dermed ble det en unik gulltrippel for 24-åringen.
De norske mennene hadde ikke marginene på sin side. Jon-Hermann Hegg, Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen var best av alle i første kvalifiseringsomgang, men i den neste var de 0,2 poeng fra 2.-plassen som ville gitt gullduell. I stedet tapte de for Sverige i kamp om bronsen.
(©NTB)