Drømmestart for Milan i første åttedelsfinalekamp mot Tottenham

Milan fikk en knallstart på hjemmebane i Mesterligaens første åttedelsfinalekamp mot Tottenham. Etter ni lange år uten sluttspill, gikk italienerne seirende ut på kjærlighetens dag.
Med indirekte assist fra Theo Hernadez, via Tottenhams sisteskanse, skjøt Brahim Díaz på ny via keeper Fraser Forster før han sendte Milan i ledelsen etter kun syv minutter.
Hjemmelaget ga bort mange frispark, uten at Tottenham dro nytte av dem.
Spurs fikk ikke til timingen i angrepene sine, og så ikke ut til å vite når de skulle legge inn støtet, før omgangen nærmest var omme.
Milan levde farlig de siste fem minuttene av første omgang med flere store sjanser for gjestene.
Son leverte et herlig løp mot mål. Ciprian Tatarusanu stoppet avslutningen, men Kane var på returen. Den gikk i tverrliggeren, og Tottenham kunne trøste seg med at det uansett ikke hadde blitt mål, da Son var i offside før han spurtet fra midtstreken.
Like etter avspark i andre omgang var Cristian Romero farlig sent ute og satte knottene i Sandro Tonali. Han fikk et gult kort som helte mot det røde. Milan ønsket strengere dømming, men VAR gikk god for avgjørelsen.
Eric Dier fikk også gult kort for å holde igjen Olivier Giroud, og må stå over returoppgjøret mot Milan 8. mars.
Med Hernandez som største pådriver, presset Milan på videre, og Tottenham klarte ikke å utligne. Spurs var på gyngende grunn siste halvdel av andre omgang. Kane hadde en stor sjanse på overtiden. Men hans danske nemesis, Simon Kjær, stoppet den engelske kjempen. Kampen endte med det 1–0 til hjemmelaget.