Dopingsaken til tennisstjernen Jannik Sinner ikke over – Wada anker til voldgiftsretten

Les hele artikkelen

Det internasjonale antidopingbyrÄet godtar ikke frikjennelsen av den italienske tennisstjernen Jannik Sinner i dopingsaken som omhandlet bruk av det forbudte stoffet clostebol.
Wada opplyser i en pressemelding lĂžrdag at det har besluttet Ă„ anke saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).
– Det er Wadas oppfatning at konklusjonen om «ingen skyld eller uaktsomhet» ikke var korrekt i henhold til gjeldende regler, skriver antidopingbyrĂ„et.
Videre heter det at Wada Þnsker at Sinner skal utestenges fra idretten i en periode pÄ mellom ett og to Är.
– Wada krever ikke at noen resultater skal strykes, bortsett fra det som allerede er besluttet av domstolen i fĂžrste instans, skriver byrĂ„et.
Sinners resultat i Indian Wells-turneringen, hvor han kom til semifinalen, ble strĂžket i forbindelse med den Ăžvrige frikjennelsen.
Sinner topper i Þyeblikket verdensrankingen og har denne sesongen vunnet bÄde Australian Open og US Open.
Clostebol er samme stoffet som Therese Johaug ble utestengt i 18 mÄneder for i 2017.
Sinner hevdet overfor tennisens integritetsbyrÄ at han mÄtte ha fÄtt det forbudte stoffet i kroppen som fÞlge av at en i stÞtteapparatet hans hadde brukt det reseptfrie legemiddelet trofodermin for Ä behandle et sÄr pÄ egen hÄnd. Trofodermin inneholder clostebol og er samme type middel som Johaug har forklart at hun brukte for Ä behandle et sÄr pÄ egen leppe.
Personen i stÞtteapparatet hadde sÄ gitt Sinner en behandling uten Ä bruke hansker, som ifÞlge tennisspilleren skal ha vÊrt Ärsaken til den positive prÞven.
Flere tennisspiller reagerte kraftig pÄ at Sinner ble frikjent, blant andre Nick Kyrgios og Denis Shapovalov.
(NTB/NRK)