Derbysmell for Real Madrid

Rayo Vallecano rystet Real Madrids stjernegalleri og tok en uhyre sterk 3-2-seier i spansk fotball mandag. Madrid-derbyet ble et fyrverkeri.
Tapet betyr at Real Madrid ikke klarte Ä ta tilbake tabelltoppen etter at Barcelona hadde innehatt den etter 2-0-seieren over Almeria lÞrdag. To poeng skiller nÄ i favÞr katalanerne i gullduellen i spansk fotball.
Mandag sjokkstartet Rayo Vallecano pÄ eget gress ved Ä ta ledelsen allerede etter fem minutters spill. Santi Comesaña var mÄlscorer.
Åtte minutter fĂžr pause slo Real Madrid tilbake. Den kroatiske midtbanemaestroen Luka Modric fikk sjansen fra straffemerket etter at kampens dommer fikk VAR-hjelp til Ă„ fastslĂ„ at Marco Asensio hadde blitt stoppet med ulovlige midler.
Plutselig eksploderte kampen i Madrid.
Fire minutter etter utligningen stanget Eder Militao Real Madrid i ledelsen med et kontant hodestÞt etter en corner, men ytterligere tre minutter deretter var Rayo Vallecano frampÄ igjen. Álvaro García utlignet til 2-2.
SĂ„ ble det straffedramatikk pĂ„ EstĂĄdio de Vallecas. Igjen mĂ„tte VAR-dommerne pĂ„ banen da hjemmelaget fikk straffespark etter en hands av Real-back Dani Carvajal. Gjestenes keeper Thibaut Courtois reddet det fĂžrste forsĂžket fra Óscar Trejo, men Rayo-veteranen fikk en ny sjanse fordi den belgiske sisteskansen forlot streken for tidlig.
ForsÞk nummer to satte Trejo kontant i mÄl til ÞredÞvende jubel fra tribunene.
Med til historien hÞrer det at Rayo-trener Andoni Iraola noen minutter tidligere hadde fÄtt rÞdt kort pÄ grunn av dommerprotester. (NTB)