Carlsen slo Firouzja i Toronto: – Horribel sluttspillteknikk

Les hele artikkelen

Magnus Carlsen avsluttet de innledende rundene av Champions Chess Tour-sluttspillet med seier over Alireza Firouzja i armageddon.
Det var allerede før siste runde klart at Carlsen og amerikanske Wesley So går direkte til semifinale. De fire neste etter sju runder skal spille om de to siste plassene senere tirsdag.
Carlsen møtte den iranskfødte franskmannen Firouzja i sjuende og siste runde. Der tapte nordmannen det første partiet med hvite brikker.
Carlsen gikk for en ufordelaktig byttehandel og mistet tårnet.
– Det var helt hodemist til slutt der, sa Carlsen til TV 2.
Dermed måtte Carlsen vinne med svarte brikker for å sende kampen til armageddon. Han skaffet seg en solid fordel mot slutten av partiet, men et feiltrekk sendte Firouzja inn i partiet igjen. Deretter var det Firouzjas tur til å tabbe seg ut, og Carlsen vant.
– Det er horribel sluttspillteknikk av Firouzja, mente TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer.
– Det er et eller annet merkelig som skjer i denne turneringen. Folk kollapser med lite tid, og det gjør jeg og. Dette er et sluttspill han bør holde, sa Carlsen om Firouzja.
Dermed måtte kampen avgjøres i armageddon. Carlsen spilte der med hvite brikker og utspilte konkurrenten.
Semifinalene spilles torsdag og fredag, der det er best av tre kamper à fire partier. Det er ikke klart hvem Carlsen møter ennå. (NTB)