Carew tiltalt for grov skatteunndragelse

Les hele artikkelen

Økokrim har tatt ut tiltale pÄ John Carew (42) med pÄstanden om grov skatteunndragelse. Det bekrefter Carews advokat Berit Reiss-Andersen i en pressemelding.
– Min klient bestrider deler av tiltalen som er tatt ut mot ham. Han har ikke handlet med forsett, men i god tro og pĂ„ basis av uriktige skatterĂ„d, sier Reiss-Andersen.
Carew sier dette i meldingen:
– Jeg har selvsagt ikke unndratt skatt med vitende og vilje, sier Carew og fortsetter:
– Jeg er klar over at jeg har et selvstendig ansvar for Ă„ gi riktig informasjon, men jeg har vĂŠrt omgitt av rĂ„dgivere og stĂžtteapparat siden jeg var ganske ung og har nok definitivt stĂžrre kunnskap om fotball og eiendomsinvesteringer enn om kompleks skatterett for utenlandsboende. SĂ„ viser det seg at dette dessverre ogsĂ„ gjelder for min gode venn og mangeĂ„rige rĂ„dgiver Per Flod. Jeg fĂ„tt rĂ„d som i ettertid har vist seg Ă„ vĂŠre feil.
Det var i fjor sommer at politiet bekreftet at Carew var siktet for grov skatteunndragelse. Han ble anmeldt av Skatteetaten, og Økokrim bekreftet at de hadde mistanke om at Carew holdt unna korrekt formue og inntekt i utlandet.