Bodø/Glimt sløste – Knutsen etterlyser «galskap»

Les hele artikkelen

Bodø/Glimt skapte en rekke sjanser, men klarte aldri å finne veien til mål. Nå må de sikre et eventuelt avansement i Serieligaen i Polen.
Det var mer eller mindre spill mot ett mål i den første omgangen, men Lech Poznan hevet seg betraktelig etter hvilen. For Bodø/Glimts del vil dette først og fremst være en kamp der de river seg i håret over spolerte sjanser.
– Vi klarer å skape noen sjanser, men vi ikke har helt krefter til å holde det ut i 90 minutter. Det var mye bra og mye som kan forbedres, sier Patrick Berg til NRK.
Spesielt spissen Faris Pemi, som fikk sin første offisielle kamp i den gule trøya, var nære på ved flere anledninger, uten å finne nettmaskene.
– I første omgang så har vi potensial til å skape veldig mye. Vi er i og rundt siste tredel hele tiden. Vi prøver å hjelpe dem litt med hvor rommene er. Det er enorme rom mellom stopper og back. Det rommet kan vi utnytte med både indreløper én og to, og da er vi inne i boksen. Da handler det om å ha bevegelser, rotasjon og galskap inne på den siste finishen som gjør at du kommer til muligheter og får ballen i mål. Vi må ønske mer å komme til et sluttprodukt. Og så er det det vanskeligste i fotball, men vi jobber med det, sier Kjetil Knutsen på pressekonferansen etter kampen.
Returoppgjøret spilles neste torsdag, i heksegryta Stadion Miejski. Der kommer det til å bli et voldsomt kok og Bodø/Glimt kommer til å trenge mer effektivitet dersom de skal ta seg videre i Europa.
Glimt-suksessen i Europa har allerede fått svært positive ringvirkninger for norsk fotball: Norge er på en 15. plass på Uefas koeffisient-rangering. Det er den som avgjør hvor mange lag en nasjon får i de Mesterligaen, Europaligaen og Serieligaen.
Hver enkeltseier i europeiske turneringer gir 500 poeng på rangeringen, og med Glimt-seier ville Norge inntatt 14. plass og passert Tsjekkia, som er 300 poeng foran Norge. Den 14. plassen ville vært relativt trygg ettersom alle tsjekkiske klubber er slått ut.
Dersom Norge klarer å i hvert fall holde på 15. plass ut 2022/23-sesongen vil Norge få fem klubber ut i Europa fra 2024/25-sesongen. Ukraina og Danmark er nærmest på rangeringen og kan fortsatt gå videre.
Derfor betyr revansj og Glimt-seier i Polen ekstra mye for norsk fotball.