Bjørn Maaseide flytter til Sveits

Les hele artikkelen

Den tidligere sandvolleyballprofilen Bjørn Maaseide flytter til Sveits sammen med kona Linda.
Det bekrefter Maaseide til Stavanger Aftenblad.
55-åringen var som aktiv utøver i sandvolleyball i verdenstoppen i flere år og tok blant annet EM-gull i 1994 sammen med makker Jan Kvalheim. Maaseide og Kvalheim vant også verdensserien sammenlagt i 1994/95-sesongen.
Maaseide deltok i tre OL, med en delt syvendeplass som beste resultat fra 1996.
De siste årene har han primært gjort seg kjent som investor, hvor han har bygget seg opp en betydelig portefølje, blant annet gjennom treningsselskapet Sats hvor han i dag er blant de største eierne.
Nå er han og kona de siste ut i rekken av velstående nordmenn som flytter ut av Norge og til Sveits. Tidligere har blant andre den tidligere skistjernen Bjørn Dæhlie også flyttet til Sveits.
– Vi blir bedre eiere for våre norske virksomheter ved å flytte fra Norge, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet.
I 2021 hadde Maaseide en ligningsformue på 300 millioner norske kroner.
Ifølge Aftenbladet meldte paret flytting 2. oktober.
Rekken av nordmenn som har meldt flytting til Sveits har kommet etter at Støre-regjeringen blant annet har økt skatten på formue og utbytte.
I fjor uttalte Maaseide seg om flyttingene til Sveits, i kjølvannet av at mangemilliardær Kjell Inge Røkke hadde flyttet til landet. Da sa han følgende til Dagens Næringsliv:
– Jeg synes det er tragisk. De jager masse gode folk fra Norge, sa Maaseide den gang, og avviste da at det var aktuelt for ham å flytte til Sveits.
Statsminister Jonas Gahr Støre har tidligere sagt følgende til E24:
– Folk må velge hvor de vil bo, og jeg vil ikke kommentere enkelttilfeller. Men å flytte til utlandet for å slippe skatt i Norge mener jeg at er ugreit, sa Støre i fjor.