Benzema-scoring da Real Madrid vant El Clásico

Karim Benzema, Federico Valverde og Rodrygo sto for hver sin nettkjenning da Real Madrid slo Barcelona 3-1 hjemme i «El Clásico» søndag ettermiddag.
Dermed tar de hvitkledde tilbake serieledelsen i La Liga etter at Barcelona har tronet øverst i to serierunder. Begge lagene gikk inn til søndagens storoppgjør med 22 poeng hver, med Barcelona foran på bedre målforskjell.
Grunnlaget for Reals trepoenger ble lagt med to mål før pause. Først satte Karim Benzema inn 1-0 på retur etter avslutning fra rekkekamerat Vinicius Junior. Ti minutter før pause hamret Federico Valverde inn 2-0 for vertene. Med få minutter igjen å spille tente Ferrán Torres håpet for Barcelona, men håpet ble raskt slokket da Rodrygo satte inn 3-1 på straffespark på overtid.
Kampens første målscorer, Benzema, som forrige sesong leverte spinnville 44 mål og 15 målgivende pasninger på 46 klubbkamper, har slitt tyngre i starten av årets sesong. En muskelskade franskmannen pådro seg mot Celtic i starten av september, har blant annet satt han ut av spill i nesten en måned.
3-1-tapet borte mot Real Madrid gjør at Barcelonas uke går fra vondt til verre. Onsdag fikk de kun med seg ett poeng fra hjemmemøtet med Inter i mesterligaen, og katalanerne trenger dermed et mirakel for å avansere til mesterligaens sluttspillsrunder til våren. (NTB)