Bekrefter videre utestengelse av Russland og Belarus i verdenscupen

Les hele artikkelen

Tove Moe Dyrhaug bekrefter overfor NRK at utestengelsen vedvarer, og dermed er utøvere som Alexander Bolsjunov og Sergej Ustiogov heller ikke kommende sesong en del av verdenscupen.
Det var svenske Expressen som i dag skrev at utestengelsen opprettholdes etter diskusjoner på FIS-møtene som ble avholdt denne uka.
Skipresident Moe Dyrhaug uttaler derimot til NRK at saken ikke var diskutert på ukens møter i Zürich. I stedet viser hun til styremøtet i det internasjonale skiforbundet 4. juli, der saken var oppe til behandling.
Videreførelsen av vedtaket betyr at ingen utøvere fra Russland eller Belarus (tidligere Hviterussland) får delta i verdenscupkonkurranser i noen av skiidrettene innenfor FIS. Det gjelder blant annet langrenn, hopp, alpint og kombinert.
Overfor NRK sier Åge Skinstad at ski-VM i Trondheim som arrangeres i februar 2025, vil følge lista hovedforbundene legger seg på.
– Vi forholder oss til det norske myndigheter, FIS, idrettsforbundet og skiforbundet har besluttet inn mot denne saken.
Ledelsen i det svenske skiforbundet sier til avisen at de fryktet utestengelsen skulle bli opphevet.
– Ettersom vi følte at det var vind i en annen retning i denne saken, føles dette veldig bra, sier Lars Öberg, leder for langrenn.
Avisen skriver videre at det har vært uro i spesielt de nordiske landene for at russiske og belarusiske utøvere skulle bli sluppet inn i verdenscupen igjen.
– Med tanke på det som skjedde innad i IOC, kunne man ikke være helt sikker på hvordan FIS ville håndtere saken nå, sier Öberg til Expressen.