Avlyste kamp etter at Luton-spiller falt om – bekrefter hjertestans

Les hele artikkelen

Kampen mellom Bournemouth og Luton er avlyst etter at Luton-spilleren Tom Lockyer falt om på banen i 2. omgang.
Det var Lutons kaptein Lockyer som falt om på banen i det 59. minutt. Spilleren kollapset ute på banen da stillingen var 1-1 i Premier League-kampen.
Like før klokken 19 lørdag, bekrefter Luton på X/Twitter at Lockyer falt om med hjertestans. Han var ved bevissthet allerede da han ble båret ut av banen, og klubben sier at han nå ligger på sykehus og at tilstanden er stabil.
Tidligere lørdag kveld kom Luton med en lengre oppdatering etter hendelsen:
– Vi håper og ber for vår leder og kaptein Tom Lockyer, som heldigvis er ved bevissthet og har blitt fraktet til sykehus, skriver de i en pressemelding, og viser takknemlighet for både hjemmelag og medisinsk personell:
– Vi takker Bournemouth og det medisinske personellet på begge sider for deres umiddelbare respons. Den var helt fantastisk.
Like etter hendelsen, som skjedde lørdag ettermiddag, signaliserte flere spillere raskt for at noe var galt med Lockyer og medisinsk personell var raskt ute på banen.
Etter cirka seks minutter gikk spillerne inn i garderoben.
Det var stående applaus fra publikum da den walisiske landslagsspilleren ble båret ut av banen snaue 12 minutter etter at spilleren falt om.
– Veldig, veldig bekymringsverdige scener, skriver Gary Lineker på X/Twitter om hendelsen.
Flere britiske medier, deriblant BBC og Sky Sports, melder at spilleren er ved bevissthet rundt klokken 17.40.
Lockyer falt i våres om under play-off finalen, der lagene kjempet om Premier League-plass. Da fortalte han i ettertid til britiske medier at han var gjennom et hjerteinngrep etter hendelsen.